Visita a la Ciutat Esportiva Joan Gamper

La nova Ciutat Esportiva Joan Gamper està situada al municipi de Sant Joan Despí (Baix Llobregat), a pocs quilòmetres del Camp Nou. Arribar-hi és fàcil, ja sigui amb cotxe, ja que es troba molt a prop de la sortida de l’autopista i és senzill d’aparcar-hi, com en transport públic, amb tramvia s’ha de baixar a parada Sant Feliu Consell Comarcal.

A la web del club s’informa que el complex té una superfície total de quasi 14 hectàrees. En aquestes hi ha repartides, a més d’oficines i despatxos, nou camps de futbol (cinc de gespa natural i quatre d’artificial), zones especials d’entrenament, un poliesportiu, vestidors, i altres intal·lacions de serveis i pel públic (grades, etc.). L’accés és lliure qualsevol dia de la setmana i els partits dels equips inferiors es poden veure de forma gratuïta, no cal ser soci del club. Tot i això, l’entrada està totalment prohibida al públic quan el primer equip s’entrena.

La Ciutat Esportiva s’organitza al voltat del camp central, on s’entrena el primer equip i on no es pot accedir normalment, ja que està tapat per les oficines i els vestidors, que n’impedeixen la visió. Això permet que, si l’equip tècnic ho desitja, el primer equip treballi sense públic o sense càmeres. La resta de camps són de lliure accés i estan comunicats entre sí per diversos passeigs arbrats. L’edific més alt, visible des de quasi tot arreu i presidit per un enorme escut de l’entitat, facilita  l’orientació en un mar de gespa, a més de donar un toc blaugrana a un recinte presidit pel color gris ciment.

Segons Albert Benaiges (foto), coordinador de les categories inferiors del FC Barcelona, el trasllat de la Masia a Sant Joan Despí ha estat “positiu”. “Veniem d’entrenar amb dos camps, i justets, així que la qualitat dels entrenaments ha augmentat un 300%”, va declarar a aquest bloc. Benaiges considera que amb el nou recinte “tot són avantatges”, encara que el fet que hi “fa molt d’aire” és el principal punt en contra. I és que comparant-ho amb les instal·lacions adjacents al Camp Nou, la millora en l’espai de treball i la qualitat dels terrenys és abismal.

A més de les zones que ja estan en funcionament, al costat s’hi està aixecant la nova masia, encara en construcció. L’edifici està previst que es posi en marxa “el desembre d’aquest any”, segons el mateix Benaiges, encara que admet que es tracta d’una data provisional. Tot i així, des d’un punt de vista estrictament esportiu, els “divuit equips” del futbol base culé ja estan totalment instal·lats a la nova Ciutat Esportiva i només falta el trasllat de la residencia dels jugadors.

Leandre Ibar

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: