Punts a millorar en la ciutat esportiva

Fa temps vam parlar de la nova ciutat esportiva en aquest bloc. Inaugurada tot just fa uns mesos és el nou búnker, no només del futbol base del club sinó també del primer equip que ja s’entrena cada dia a les als camps de Sant Joan Despí. En una conversa amb Albert Benaiges, director del futbol base del club, on varem repassar varis temes, va sentir-se satisfet de poder comptar amb lla ciutat esportiva Joan Gamper “això ens portarà a treballar amb la pedrera amb les mateixes condicions que ho fan altres clubs europeus com l’Ajax, el Liverpool, l’Arsenal o el Chelsea”. Tres clubs que fins ara comptaven amb unes instal•lacions envejades pel nucli coordinador del futbol base blaugrana.

Tot i la satisfacció i els avantatges de la ciutat esportiva Joan Gamper no tot són flors i violes i no tothom està tant satisfet com Benaiges. Així que hem volgut preguntar per les instal•lacions a pares, professionals i aficionats.

Per començar una queixa generalitzada que tots hem pogut palpar, la falta d’indicacions per arribar a les instal•lacions. Tothom en general es lamenta de la falta de cartells no ja a l’autopista sinó un cop surts d’ell. Cap cartell indicador ni per rotondes ni per carreteres. Se’ns dubte aquest és de llarg la queixa més unànime de tota la “claca” que ha aparegut avui per la ciutat esportiva.

La segona gran queixa a la ciutat esportiva que hem palpat preguntant a la gent ha estat el tema de les distàncies. Les instal•lacions són molt espaioses i per anar d’un camp a un altre cal caminar una bona estona. “A les mitges parts si vols anar al bar ja cal que t’espavilis o et perds el començament de la segona part!” comenta un aficionat. I és que la falta de bars també és una de les demandes dels visitants a la ciutat esportiva Joan Gamper.

La falta de graderies o cadires en els camps de futbol 7 és una de les queixes que més fan els pares, sobretot els dels benjamins, i els aficionats blaugranes. El cert és que veure un partit de benjamins a Can Barça pot convertir-se en un suplici si no disposes de les poques cadires que hi ha instal•lades. La majoria es queda dret durant tot el partit i movent el cap per poder aconseguir una visió del partit.

No només els aficionats o pares tenen alguna queixa, també els professionals. La gent de Barça TV parla de la falta d’espais habilitats als camps per retransmetre en condicions “no només els dies que fa bon temps sinó els dies que plou que et pots imaginar el panorama…” diu en Mario Robert locutor esporàdic del canal. El cert és que cap camp compta amb un espai cobert així que quan plou el locutor es mulla, i evidentment, el material, amb el conseqüent perill que això comporta.

Queda clar doncs que la ciutat esportiva és ideal per a la bona pràctica del futbol i per al bon funcionament del futbol base del club. Tot i això el que és clar és que hi ha moltes demandes per part dels visitants a les instal•lacions i que de ben segur n’apareixeran de noves amb l’arribada de la calor a Sant Joan Despí. No sabem si el club n’està al corrent però seria bo aprofitar un matí per a fer una consulta com hem fet nosaltres durant aquest assolellat diumenge.

Jordi Caixàs

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: